Ο πρ. Υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός, στα Ιωάννινα.

Επίσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου ο πρ. Υπουργος Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός, στα Ιωάννινα. Ο πρ. Υπουργος επισκέφθηκε πρωτα τα δυο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο κ. Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το Νοσοκομείο « Γ. Χατζηκώστα» μαζί με το συντονιστή της ΝΕ Σάββα Δημητριάδη και τα μέλη της ΟΜ υγείας Χρήστο Μαντα, Δημήτρη Τζιάλλα, Λάμπρο Παπανδρέου και Αλέκα Μπαφατάκη οπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση με τη Διοίκηση, το ιατρικό προσωπικό και τους εργαζομένους.Εκεί τέθηκαν θέματα υποστελέχωσης και κόπωσης του προσωπικού αλλά και της ηρωικής προσπάθειας που καταβάλουν να ανταποκριθούν, τόσο στις ανάγκες της πανδημίας του COVID -19, όσο και στην υπόλοιπη νοσηρότητα για τους πολίτες της ΒΔ Ελλάδας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, τηςΑιτ/νίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Νότιας Αλβανίας.

Μετά ο πρ. Υπουργος επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μαζί με το συντονιστή της ΝΕ Σάββα Δημητριάδη και τα μέλη της ΟΜ υγείας Χρήστο Μαντα, Δημήτρη Τζιάλλα, Λάμπρο Παπανδρέου και Δημήτρη Παχατουρίδη οπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση με τη Διοίκηση, το ιατρικό προσωπικό, τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, τον διευθυντή των ΤΕΠ, τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και των ΜΕΛ, μέλη του ΔΣ και τους εργαζομένους όλων των βαθμίδων και των εργασιακών σχέσεων (ειδικευόμενους, συμβασιούχους, ευρισκόμενους σε αναστολή).Τέθηκαν ακολούθως και εκεί τα θέματα υποστελέχωσης, σωματικής και ψυχικής εξόντωσης του προσωπικού αλλά και της προσπάθειας που καταβάλουν να ανταποκριθούν, τόσο στις ανάγκες της πανδημίας 9, όσο και στην υπόλοιπη νοσηρότητα για τους πολίτες της ΒΔ Ελλάδας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, τηςΑιτ/ μιας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Νότιας Αλβανίας.

Λίγο αργότερα ο κ. Ξανθός παραχωρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ιωαννίνων όπου μίλησε για αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για “υποτίμηση του 4ου πανδημικού κύματος” και απουσία σχεδίου ενίσχυσης με μόνιμες παρεμβάσεις του ΕΣΥ και κυρίως της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της επιδημιολογικής επιτήρησης στην κοινότητα, για να υπάρξει ορθή διαχείριση των κρουσμάτων, ώστε να μην ασκείται πίεση στα νοσοκομεία. «Έχουμε μια υγειονομική τραγωδία σε εξέλιξη. Χιλιάδες κρούσματα σε καθημερινή βάση, τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας, ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους. Κι όλο αυτό δεν μπορεί να είναι κανονικότητα».Ειπε πως σήμερα δεν παρέχεται φροντίδα σε όλους τους ασθενείς και έχουμε “κοβιντοποίηση του συστήματος υγείας”, με αποτέλεσμα χειρουργικές επεμβάσεις να αναβάλλονται και οι πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά αναζητώντας λύσεις στον ιδιωτικό τομέα.Χαρακτήρισε “λάθος μήνυμα” τα μέτρα για επιστροφή των εμβολιασμένων στην “κανονικότητα” χωρίς περιορισμούς, τονίζοντας πως είναι επιδημιολογικά αστήρικτο να θεωρούμε πως υπάρχει “πανδημία ανεμβολίαστων”.“Όταν έχεις κρίση Δημόσιας Υγείας σε έξαρση, δεν είναι κανένας ασφαλής και δεν υπάρχει κανονικότητα για κανένα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.Ανέφερε, ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι για να ξεπεραστούν οι υγειονομικές κρίσεις απαιτούν μια ελάχιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν είναι διατεθιμένη για συναινέσεις.

Η ολοήμερη επίσκεψη και η περιοδεία του στα νοσοκομεία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα της Ε.Η.Μ., με επιτρεπόμενη είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από 180 ημερών, με ομιλία του πρ. Υπουργού αλλά και ανοιχτό διάλογο με τους υγειονομικούς και τους πολίτες της πόλης και του νομού. Όπου περιέγραψε τις άμεσες προτεραιότητες και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τη διαχείριση της πανδημίας, την ουσιαστική στήριξη όλων των δομών Δημόσιας Υγείας, το πλαίσιο προτεραιοτήτων για την ολιστική στήριξη του νέου ΕΣΥ με ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, επεξεργασμένες προτάσεις σε όλα τα πεδία, αλλά και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς προτεραιότητες για την αξιόπιστη υπεράσπιση της Υγείας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.