Διαδικτυακή Ημερίδα για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η Διαδικτυακή Ημερίδα για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο σχετικής κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, σωματείων ατόμων με αναπηρία και αστυνομικό προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες της Ηπείρου, ενώ ήταν ελεύθερα προσβάσιμη για όλο το κοινό. 

Στόχος της ήταν η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την ουσιαστική διασφάλιση και σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και η ανάδειξη του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας προς την επίτευξη του σκοπού αυτού. 

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βασίλειος Κούτσιανος. 

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από:

  • τον Καθηγητή Σπύρο Σούλη, Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Άτομα με Αναπηρία: Οι ” άγνωστοι” συμπολίτες μας»
  • την Παιδίατρο – Αναπτυξιολόγο (MSDc) Λούλα Βέρμπη, με θέμα «Προβληματισμοί και Προτάσεις Διαχείρισης των Κοινωνικών Δικτύων (Social Media) από Άτομα με Νοητική Υστέρηση και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Το Δικαίωμα της Πρόσβασης στην Ασφαλή Διαδικτυακή Κοινωνικοποίηση και Πλοήγηση»
  • την Παραολυμπιονίκη Ανθή Λιάγκου, με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και Αθλητισμός»
  • την Κοινωνική Λειτουργό Δέσποινα Καμπούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα «Αναπηρία και κοινωνικό στίγμα: Από την προκατάληψη στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού Από την ανασφάλεια στην ελπίδα. Ο ρόλος και η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου»
  • την Αστυνόμο Α΄ Βασιλική Ρομοσιού, Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, με θέμα «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία»

Επισημαίνεται ότι η προστασία των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, βρίσκεται ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες  του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας . 

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς και σωματεία, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και διακρίσεις.  

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.