Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προσωπικού του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του ΟΚΠΑΠΑ και των συνεργατών του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην περιφέρεια Ηπείρου» του Ε.Κ.Π.Α. με τους Διευθυντές του 10ου Δημοτικού Σχολείου κ Ιωάννη Βασδέκη και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος κ. Κωνσταντίνο Λεοντίου.

Στόχος της συνάντηση ήταν η διερεύνηση των αναγκών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όσον αφορά την συμμετοχή των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη σχολική διαρροή αλλά και την αποτελεσματική επικοινωνία με τους γονείς.Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η από κοινού υλοποίηση δράσεων εστιασμένων στην ενίσχυση της σχολικής συμμετοχής των παιδιών, στην μείωση της σχολικής διαρροής και την κινητοποίηση των γονέων για την ενεργό συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.