Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο τους μαθητές και τη δημόσια υγεία για να ικανοποιήσει το αφήγημα και τις εμμονές της

Η κυβέρνηση, παρά τις εκκλήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των οικογενειών για ολιγοήμερη παράταση, ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει ικανοποιήσει στοιχειώδεις προϋποθέσεις για το άνοιγμά τους, όπως την προμήθεια ικανού αριθμού διαγνωστικών τεστ. Αντίθετα, είδαμε σκηνές να γίνονται και να δηλώνονται σελφ τεστ έξω από τις σχολικές μονάδες. Καμία πρόβλεψη για άδειες ειδικού σκοπού σε γονείς όταν νοσεί το παιδί. Τη στιγμή που όλοι εκτιμούν ότι η έξαρση της πανδημίας θα αφορά κυρίως παιδιά και μαθητές, η κυβέρνηση αναστέλλει την κανονική λειτουργία, ως εφημερεύον νοσοκομείο για παιδιά, του «Παίδων Πεντέλης». Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι ξεκάθαρη. Να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία, με ταυτόχρονη λήψη των μέτρων που προτείνει η εκπαιδευτική κοινότητα και συγκεκριμένα, την μείωση των μαθητών ανά τάξη, την εξασφάλιση δωρεάν τεστ και μέσων ατομικής προστασίας, την παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στα απομακρυσμένα σχολεία, την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και βέβαια την κατάργηση του απαράδεκτου 50+1. 

Από την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση που παραμένει πιστή στις εμμονές της και ανοίγει τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Είναι μια κυβέρνηση κοινωνικά ανεύθυνη, που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με τα σχολεία και τους χώρους εργασίας να γίνονται εστίες υπερμετάδοσης. Η ανικανότητά της γίνεται πλέον επικίνδυνη και μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.