Άρτα: Νέο αρδευτικό σύστημα και νέες φυτεύσεις

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται από τον Δήμο Αρταίων οι εργασίες αντικατάστασης του αρδευτικού συστήματος της κεντρικής νησίδας της Περιφερειακής Οδού  από το ύψος του Δημαρχείου, μέχρι την Δ/νση Δασών, με νέο  δίκτυο υπόγειας στάγδην άρδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 10.022,92  ευρώ με χρηματοδότηση από Δημοτικούς πόρους.

Το έργο του νέου δικτύου περιλαμβάνει νέες φυτεύσεις και εργασίες αντικατάστασης του υπέργειου αρδευτικού συστήματος με το οποίο γινόταν έως τώρα η άρδευση των νησίδων, που εξαιτίας της παλαιότητας και των φυσικών φθορών παρουσίαζε απώλειες και διαρροές με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η όψη του χλοοτάπητα,  της θαμνώδους και δεντρώδους βλάστησης των νησίδων ειδικότερα, κατά τους μήνες ξηρασίας.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφενός ενισχύουν την ποιότητα του πρασίνου και αφετέρου εξοικονομούν χρήματα που λόγω της παλαιότητας του δικτύου χρειαζόταν τακτικές επισκευές με μεγάλο κόστος για το Δήμο (αντικατάσταση συνδέσεων, καθαρισμός και αντικατάσταση μπεκ, τοποθέτηση χρονοδιακοπτών κ.α).

 «Με νέες φυτεύσεις και νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος αναβαθμίζουμε την αισθητική της πόλης μας και των καθημερινών συνθηκών με άμεσες λύσεις. Οι παραπάνω εργασίες θα επεκταθούν σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού» ανέφερε στην τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παντελής Κωλέτσος.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.