Μπαίνει η ρομποτική σε 17 Δημοτικά Σχολεία της Άρτας 

Μαθήματα ρομποτικής θα έχουν στη διάθεσής τους οι μαθητές 17 Δημοτικών σχολείων του Δήμου Αρταίων, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ήδη, ξεκίνησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ουΔημοτικού Σχολείου Άρτας, τα σεμινάρια για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα LEGO Education.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είναι ήδη εξοπλισμένα με τις κατάλληλες τεχνικές υποδομές και όλα είναι έτοιμα, ώστε η χρήση της Ρομποτικής στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων να ενσωματωθεί στα εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Σημειώνεται, πως οι εκπαιδευτικοί θα έχουν περάσει από επιμόρφωση, ώστε να δοθούν παραδείγματα εφαρμογών διδασκαλίας STEM, μέσω εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της εφευρετικότητας και της ομαδικής εργασίας. 

Για το θέμα  ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων: «17 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, που διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό, έρχονται σε επαφή με την ρομποτική και την μεθοδολογία STEM. Ήταν κάτι που πολύ το “ζηλεύαμε” στον Δήμο όταν βλέπαμε παιδιά να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής ανά την υφήλιο και νιώθω πραγματικά χαρά που μαζί με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καταφέραμε για 1η φορά να το κάνουμε πράξη. Ξεκίνησε η εκπαίδευση των δασκάλων αυτών των σχολείων, προκειμένου να διδάξουν την ρομποτική στους μαθητές των σχολείων τους. Θα συνεχίσουμε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας και θα διοργανώσουμε και διαγωνισμό ρομποτικής στην Άρτα».

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ευαγγέλου, δήλωσε: «Τα σχολεία μας με υποδομές σε όλα τα επίπεδα κερδίζουν το στοίχημα. Μέσω της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί μας εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, γνωρίζουν νέα εργαλεία και μεθόδους διδασκαλίας και τα μεταδίδουν στα παιδιά μας».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.