Μ. Τζούφη: «Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές από αγριόχοιρους»

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από αγριόχοιρους ζητά η Μερόπη Τζούφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως «ο πολλαπλασιασμός των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες των παραγωγών».

Ακόμα, η Μερόπη Τζούφη αναφέρεται στην επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», ο οποίος εκθέτει το πρόβλημα και ζητά άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές στις καλλιέργειες, να λάβουν μέτρα για τη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, όπως και μέτρα προστασίας των διερχόμενων οδηγών από τον κίνδυνο ατυχήματος, καθώς μεγάλος αριθμός αγριόχοιρων διασχίζουν επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους ορμητικά και κάθετα.

Την ερώτηση συνυπογράφουν επίσης οι τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιογιορίδου.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.