ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Μετά από καταγγελίες που εγιναν στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, από εργαζομένους που δουλεύουν στα καταστήματα s/m γνώστης Γιαννιώτικης αλυσίδας , έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση τους ανακοίνωσε ότι κάποια καταστήματα θα λειτουργούν όλες τις Κυριακές! 

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων ξεκαθαρίζει, ότι: «Η Κυριακή- αργία έχει κατακτηθεί από τους εργαζόμενους με αιματηρούς αγώνες και δεν πρόκειται να την ξεπουλήσουμε. Είναι ημέρα ξεκούρασης για τους εργαζόμενους, μέρα που μπορούμε να την περάσουμε με την οικογένεια μας. Δεν είναι για τους εργοδότες και τα κέρδη τους! 

Κυβέρνηση και εργοδοσία όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει πολύ προσπάθεια για να καταργήσουν την Κυριακή- αργία. Άλλωστε ο νόμος Χατζηδάκη δίνει στους εργοδότες όλα τα απαραίτητα εργαλεία. 

Πάει πολύ την στιγμή που σε πολλά σούπερ μάρκετ υπάρχουν κρούσματα από την πανδημία, που οι εργαζόμενοι δουλεύουν απροστάτευτοι και η εντατικοποίηση γενικεύεται, να μας ζητάν να δουλεύουμε και Κυριακές!

Δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την Κυριακή-Αργία. Θα μας βρουν μπροστά τους. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δεχτούν αυτή την απόφαση. Να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην ξεκούραση την Κυριακή. 

Τους καλούμε να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από το Σωματείο! Να μην μείνει κανείς μόνος του και φοβισμένος!»

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.