Μερα 25: Πρόστιμο 300€ σε πλανόδιο Μουσικό στα Γιάννενα γιατι          δε φορούσε μάσκα παίζοντας κλαρίνο. 

Μέρα25 Ιωαννίνων: « Το επιτελικό Κράτος ενός Πρωθυπουργού που παραβίασε στην Ικαρία τα μέτρα της ίδιας του της Κυβέρνησής κατά της μετάδοσης του κορωνοιού, αναζήτησε και βρήκε χθες στα Ιωάννινα στο πρόσωπο μουσικού κλαρίνου έναν από τους υπαίτιους για τη διάδοση του ιού.
Συγκεκριμένα, αστυνομικό όργανο επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ στον Γιάννη Χαλδούπη πλανόδιο μουσικό που έπαιζε κλαρίνο σε δημόσιο χώρο χωρίς να φοράει μάσκα στις 22-01-22! (ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης για τη στήριξη του ΕΣΥ).Παρακάμπτοντας το εύλογο ερώτημα πως είναι εφικτό ένας μουσικός να παίζει κλαρίνο φορώντας μάσκα, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:
1.    Τα όποια μέτρα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και του δημοσίου συμφέροντος, επαληθεύουν το πραγματικό κύρος μέσα από το οποίο γίνονται σεβαστά από τους πολίτες, μόνο αν αποδίδουν υποχρεώσεις και δικαιώματα αναλογικά σε όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και ιδιότητας. Ο νοών νοείτω!
2.    Σε μια συγκυρία κατά την οποία το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει υποστεί πραγματική καθίζηση του επιπέδου διαβίωσής του, μια τέτοια πράξη τιμωρίας μέσω της επιβολής εξοντωτικού οικονομικού προστίμου σε ένα μέλος της κοινωνίας μας το οποίο εδώ και δύο χρόνια στερείται κάθε τρόπο να προσποριστεί οποιοιδήποτε εισόδημα, καταγράφεται από την κοινωνία μας ως πράξη προσβλητική και εχθρική για το σύνολο της κοινωνίας.
3.    Ως Μέρα25 καταδικάζουμε απερίφραστα παρόμοιες επιθετικές προς τους ταλαιπωρημένους λόγω αλλεπάλληλων μνημονίων και πανδημίας συμπολίτες μας τακτικές του επιτελικού Κράτους του κ. Μητσοτάκη και απαιτούμε την άμεση διαγραφή του προστίμου. Προτείνουμε στην Κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα, να εμφυσήσει στα όργανα ελέγχου της δημόσιας ασφάλειας αλλά και στο σύνολο των δημόσιων λειτουργών της, την απαραίτητη για την κοινωνική συνοχή ενσυναίσθηση και την καλλιέργεια κριτηρίου ιεράρχησης κάθε πιθανής αντικοινωνικής πράξης από όπου και αν προέρχεται»

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.