Γιάννης Στέφος: Είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε, σ’ αυτήν την πολιτική του ψεύδους και της παράκρουσης.

Με μια ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ο πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος την τριήμερη συζήτηση στη βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας:

«Είναι μια ζοφερή κατάσταση. Παρακολούθησα -τρεις μέρες τώρα- τη συζήτηση στη βουλή .Είναι σαν τους στίχους του Παλαμά :
« Όλα φκιάστα γκιουβέτσι και σαλάτα,
νά και το ρετσινάτο στην ταβέρνα,
και τα βιολιά, και ρίξου τους και φά’ τα.
Κέρνα, ρούφα, ξεφάντωνε, και ξέρνα.»
Είναι ο λόγος τους απέναντι στη λογική και την αξιοπρέπεια. Ανεβαίνουν στο βήμα της βουλής και είναι σαν να μην ζουν εδώ, παρελαύνουν από τις τηλεοράσεις, φανφαρόνοι της συμφοράς, ουρλιάζουν, ορύονται, υποκρίνονται λες και απευθύνονται σε αμνήμονες, σε α-λογους πολίτες, σε τυφλούς που δεν βλέπουν την κατάντια, σε κωφούς που δεν ακούν την κοινωνία που βογκά.
Η ατομική ευθύνη το παυσίπονο της ανάλγητης και χυδαίας πολιτικής τους. Η δημοσιογραφία σύρεται στα δικαστήρια, το ΕΣΥ διαλύεται, η δημόσια εκπαίδευση θυσιάζεται στο βωμό των αγκυλώσεων και των συμφερόντων, η εργασία σταυρώνεται ,κοινωνία γίνεται αποσυνάγωγη, η βία και η διαφθορά συνεχώς παρούσα , ο κρατικός μηχανισμός καμώνεται τον αποτελεσματικό, το επιτελικό κράτος θάβεται στα χιόνια. Ανεργία, ακρίβεια, ανασφάλεια κατατρώγει όποια αντοχή μπορεί να έχει απομείνει στους πολίτες.
Αλλά η μεγαλύτερη συμφορά είναι ότι είμαστε ανυπεράσπιστοι στην χυδαιότητα και την αναλγησία τους, την προσπάθειά τους να ενοχοποιήσουν και να εξωβελίσουν κάθε αξία με την οποία πορευτήκαμε οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου. Η δημοκρατία, η διαφάνεια, ο πραγματικός πατριωτισμός, η αλληλεγγύη, η κοινωνική ενσυναίσθηση, ο διάλογος και η ελεύθερη έκφραση, η αντίσταση και οι κοινωνικοί αγώνες, η διεκδίκηση της αξιοπρέπειάς μας όλα, είναι οι εχθροί του συστήματος Μητσοτάκη. Ενός καθεστώτος που πορεύεται σε σύμπλευση με την ακροδεξιά ρητορική, τον διχαστικό λόγο,την προπαγάνδα και την κατασκευασμένη ενημέρωση.
Και εμείς, όσοι είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ, όσοι συμπορευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ, όσοι δεν αντέχουμε αυτή την νέο-δεξιά, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε σ’ αυτήν την πολιτική του ψεύδους και της παράκρουσης. Όχι μόνο για να σώσουμε την δημοκρατία, την κοινωνία, την εργασία, τα σχολειά μας, τα νοσοκομεία μας, τις δημόσιες υποδομές μας. Να αντισταθούμε για όλα αυτά αλλά και για έναν ακόμα λόγο: την πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια, την ιστορία μας και τις αξίες μας.
Και αυτές οι αξίες, αυτή η ιστορία της αριστεράς, αυτή η πορεία μας δεν κινδυνεύουν από τον εσωκομματικό διάλογο, από την έκφραση διαφορετικών απόψεων, από τις προτάσεις μας για το συνέδριο που επίκειται. Κινδυνεύουν από την ηττοπάθεια, από την φοβική αντίδραση στο άνοιγμα προς την κοινωνία, από την εγωιστική απάθεια- μερικές φορές- απέναντι στα μεγάλα προβλήματα. Και δεν αντέχει ούτε ανέχεται ο κόσμος την διαρκή ενδοσκόπησή μας την ώρα που η ζωή του διαλύεται. Δεν αντέχει την απουσία ουσιαστικών, άμεσων προτάσεων πάνω στα προβλήματά του. Δεν μπορεί να μας περιμένει να λύσουμε τα εσωκομματικά μας. Θέλει τώρα λύσεις, θέλει τώρα ανάσες, θέλει τώρα ελπίδα για να μπορέσει να αντέξει τη λαίλαπα της δεξιάς.
Οι εκλογές, που αναγκαστικά θα προσφύγει ο Μητσοτάκης, θα πρέπει να είναι ο δρόμος να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη. Και μεις χρειάζεται να μην θέλουμε να εκφραστεί ο λαός με οργή αλλά συνειδητά να ψηφίσει ένα προοδευτικό χώρο ,το χώρο μας για την διακυβέρνηση του τόπου με πρόγραμμα που θα απαντά στα προβλήματά του. Αν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να είναι πρώτο κόμμα ήταν γιατί ο λαός πίστεψε στην αλλαγή, πίστεψε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σήμερα, παρά τις όποιες διαψεύσεις από μας, μπορεί να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι. Θυμήθηκε ξανά τι σημαίνει δεξιά, γνώρισε την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, είναι υποψιασμένος για τα προπετάσματα που κατασκευάζει το σύστημα και θέλει να κάνει πάλι το αποφασιστικό βήμα που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ στην κυβέρνηση. Μην τους απογοητεύσουμε, μην τους αφήσουμε μετέωρους. Είναι καιρός να ξεράσει η ιστορία την πιο ανίκανη, την πιο αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.