Ιωάννινα:  Υπογράφηκε η σύμβαση για την πίστα ποδηλάτου 

Την σύμβαση για την αναβάθμιση υποδομών κοινόχρηστου χώρου – πίστας ποδηλάτου (PUMP TRACK) στην περιοχή της Κιάφας υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου.

Η παρέμβαση θα ξεκινήσει άμεσα και έχει προϋπολογισμό 150 χιλιάδων ευρώ. 

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου αποτελεί η ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου (που περιβάλλεται από τέσσερις οδούς εκ των οποίων οι τρείς είναι διανοιγμένοι και ασφαλτοστρωμένοι και μια διανοιγμένη οδός χωρίς άσφαλτο και κράσπεδα) στην περιοχή Κιάφα έκτασης 1.263 τετραγωνικών μέτρων.

Στον κοινόχρηστο χώρο το 2017 κατασκευάστηκε πίστα ποδηλάτου (PUMP TRACK) χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η πίστα ποδήλατου είναι εκτός λειτουργίας και παρουσιάζει φθορές στην ασφαλτική στρώση και στην αποχέτευση απορροής των ομβρίων υδάτων.

Σήμερα ο συγκεκριμένος κοινόχρηστος χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και δεν είναι προσβάσιμος για χρήση από το κοινό.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου ο χώρος θα καταστεί προσβάσιμος, θα επισκευαστούν φθορές και αστοχίες στην πίστα ποδηλάτου (PUMP TRACK), και θα κατασκευαστούν κράσπεδα και πεζοδρόμια στην οδό που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κοινόχρηστου χώρου.

Το σύνολο των παρεμβάσεων θα αναβαθμίσει την εν λόγω περιοχή μέσω της δημιουργίας ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου αναψυχής και πρασίνου, που θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Τέλος, μέσω της ενίσχυσης του πρασίνου κι ενός σχεδιασμού βασισμένου σε βιοκλιματικές αρχές, θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.