Υπεγράφη η σύμβαση  για το έργο αποκατάστασης ζημιών στην  Τ.Κ Νικόπολης προϋπολογισμού 660.000€

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του αναδόχου κ. Ανδρέα Αναστασόπουλου η σύμβαση του έργου : «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών -υδραυλικών υποδομών-άρση επικινδυνότητας στην περιοχή Νικόπολης που επλήγη από την θεομηνία της 20-26/1/2021».

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση προϋπολογισμού 660.000,00€ και αφορά στις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκάλεσε το κατολισθητικό φαινόμενο το οποίο απέκοψε οδό στο ανατολικό όριο του οικισμού, παραμόρφωσε και έθεσε εκτός λειτουργίας τους αγωγούς μεταφοράς νερού, ενώ κατέστρεψε και τον οχετό διοχέτευσης των υπερχειλίσεων της δεξαμενής Σμυρτούλας (τμήμα του ευρύτερου υδραυλικού δικτύου υδροδότησης Πρέβεζας-Λευκάδας από τις πηγές Αγ.Γεωργίου).

Το αντικείμενο των εργασιών περιλαμβάνει το σύνολο των έργων που απαιτούνται για την αποκατάσταση της κατολίσθησης (χωματουργικά, υδραυλικά, δομικά, οδοποιία κλπ) ενώ έχουν ληφθεί υπόψη τόσο η μελέτη θεμελίωσης νέας δεξαμενής Σμυρτούλας που εντάσσεται στα έργα ύδρευσης νομών Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας καθώς και η μελέτη συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

«Προχωράμε στην συνολική αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσε τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στο δίκτυο ύδρευσης η θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας πριν ένα περίπου χρόνο.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό έργο (του οποίου προηγήθηκε σειρά εξειδικευμένων μελετών για να αντιμετωπιστεί το κατολισθητικό φαινόμενο που συνέχισε να εξελίσσεται αρκετούς μήνες μετά) ενώ σε όλο αυτό το διάστημα καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση της πόλης ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες “αιχμής”.

Στο έργο αποκατάστασης έχουν ληφθεί υπόψη εργασίες που προβλέπονται να γίνουν στο μέλλον τόσο για την τοποθέτηση νέας δεξαμενής όσο και την ανάδειξη της Νικόπολης προκειμένου ν΄ αποφευχθούν καταστάσεις “αποσπασματικών” και μη συντονισμένων παρεμβάσεων που συχνά αποτελούν αιτία επιπλέον κόστους αλλά και ταλαιπωρίας των δημοτών».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.