Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων για το στρατόπεδο Βελισσαρίου 

  

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα έγινε η πρώτη συζήτηση του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια αλληλογραφίας που είχε ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση στρατοπέδων στην περιοχή μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο.

Ο Δήμαρχος είχε απευθύνει σχετική επιστολή στο Υπουργείο όπου είχε αναλύσει όλο το ιστορικό για την παραχώρηση και ακολούθησε η συνάντηση με τον Υφυπουργό που έχει στην αρμοδιότητά του το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στον Υφυπουργό παραδόθηκε η μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2008 και η οποία αποτελεί βάση των συζητήσεων.

Το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου που δεν χρησιμοποιείται για κάλυψη στρατιωτικών αναγκών.

«Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου έγινε καταρχήν αποδεκτό από τον Υφυπουργό και θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω. Η συνάντησή μας υπήρξε γόνιμη και ουσιαστική και οριοθετήσαμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με πρώτο βήμα την επικαιροποίηση της μελέτης. Πρόθεση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι να αποδώσουν στην πόλη τμήμα του στρατοπέδου και ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε να έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.