Όλγα Γεροβασίλη: Υποβάθμιση Οδοντιατρικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Άρτας

Η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων αναφορά για τον Υπουργό Υγείας τις υπ’ αριθμ. 54/10.12.2021 και 58/05.01.2022 επιστολές του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντιάτρων Δημόσιας Υγείας προς τον Διοικητή Γ.Ν. Άρτας σχετικά με τη συνεχή υποβάθμιση του Οδοντιατρικού Τμήματος του Γ.Ν. Άρτας.

Όπως αναφέρεται στις επιστολές: κατόπιν αναιτιολόγητης απόφασης του Δ.Σ. του Γ.Ν. Άρτας έχει ανεπίτρεπτα συρρικνωθεί ο χώρος του Οδοντιατρικού Τμήματος κατά παράβαση των προϋποθέσεων υγιεινής και ασφάλειας, οι οποίες καθορίζονται από διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα, ασφαλούς και επιστημονικά ενδεδειγμένης παροχής οδοντιατρικής φροντίδας αλλά και από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (Μάιος 2020), μεταξύ άλλων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντιάτρων Δημόσιας Υγείας αντιτίθεται κάθετα στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση του Οδοντιατρικού Τμήματος, την οποία καταγγέλλει ως «άσκοπη, ασύμφορη από κάθε άποψη και απαράδεκτη» καθώς είναι «αδιανόητο να συζητείται το ενδεχόμενο μείωσης της επιφάνειας ενός από τους πλέον μολυσματικούς και επικίνδυνους για διασπορά λοιμογόνων παραγόντων χώρους», ιδίως σε καιρό πανδημίας. Την εν λόγω απόφαση ακολούθησε μάλιστα η περικοπή των επιτρεπόμενων εφημεριών της οδοντιάτρου του τμήματος, υποβαθμίζοντας έτι περαιτέρω τη λειτουργία του.

Επίσης, την έντονη διαμαρτυρία τους με τα ανωτέρω και την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος Γ.Ν. Άρτας εκφράζουν με τις επιστολές τους υπ’ αριθμ. 3/17.01.2022 ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Άρτας, με την υπ’ αριθμ. 17/21.01.2022 επιστολή της η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων (ΠΟ.ΜΑμε.Α), ενώ στην από 13.01.2022 Συνεδρίασή του το Επιστημονικό Συμβούλιο Γ.Ν. Άρτας ομόφωνα τάχθηκε υπέρ της εύρυθμης και κατά το νόμο ορθής λειτουργίας του οδοντιατρικού τμήματος και της μη περικοπής των εφημεριών, όπως και η Ελληνική Εταιρεία Νοσοκομειακής Ιατρικής με την υπ’ αριθμ. 1/04.01.2022 Επιστολή της.

Επισυνάπτονται στην αναφορά οιυπ’ αριθμ. 54/10.12.2021 και 58/05.01.2022 επιστολές του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντιάτρων Δημόσιας Υγείας με τα συνημμένα σε αυτές έγγραφα καθώς και η υπ’ αριθμ. 3/17.01.2022 επιστολή του Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Άρτας, η υπ’ αριθμ. 17/21.01.2022 επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων (ΠΟ.ΜΑμε.Α), η από 13.01.2022 Συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβούλιου Γ.Ν. Άρτας και υπ’ αριθμ. 1/04.01.2022 Επιστολή της Ελληνικής Εταιρείας Νοσοκομειακής Ιατρικής.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.