Λαϊκή Συσπείρωση: Η Περιφέρεια δημιουργεί τετελεσμένα σε βάρος του περιβάλλοντος με το κλειστό ξιφασκίας

Λαϊκή Συσπείρωση περιφέρειας Ηπείρου: «Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν ανέλαβε γενικά κι αόριστα «να αναβαθμίσει τις συνολικές εκτάσεις και εγκαταστάσεις του ΥΠΑΑΤ» όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε. 

Στην Περιφέρεια παραχωρήθηκε το πάρκο για τη «δημιουργία Πάρκου Καινοτομίας Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Μεταποιητικού Τομέα με την ονομασία «Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας». Επίσης το εν λόγω πάρκο θα φιλοξενεί δράσεις σχετικές με ερευνητικούς σκοπούς σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα» (ΑΔΑ ΒΨΦ4653ΠΓ-ΜΥ5).  

Πουθενά δηλαδή δεν αναφέρεται καμία αθλητική-πεζοπορική δραστηριότητα όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου. Ακόμα όμως και αν είχε παραχωρηθεί για αυτή την πεζοπορική δραστηριότητα αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει την τοποθέτηση ενός κλειστού γυμναστηρίου Ξιφασκίας, ολυμπιακών διαστάσεων.

 Όπως η βουλευτής της ΝΔ κ. Κεφάλα επικαλείται μια άλλη ήπια δραστηριότητα, τον ποδηλατόδρομο, και στην πράξη θέτει ζήτημα αλλαγής των ορίων της λίμνης, έτσι και η Περιφέρεια Ηπείρου, επικαλείται μια άλλη αθλητική δραστηριότητας και δημιουργεί τετελεσμένα στις χρήσεις γης γύρω από τη λίμνη, 

Στην απόφαση παραχώρησης όπως αναφέρεται, η Περιφέρεια υποχρεούται «να χρησιμοποιεί το ακίνητο για τη χρήση για την οποία παραχωρήθηκε» ενώ η απόφαση «ανακαλείται σε περίπτωση αλλαγής του σκοπού της παραχώρησης χωρίς την έγγραφη συναίνεση» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επειδή δεν έχει γίνει καμία αλλαγή της απόφασης, είναι δεδομένο ότι ούτε η χωροθέτηση ούτε η εγκατάσταση είναι νόμιμη όπως αναφέρει η Περιφέρεια. Ούτε καν η μεταφορά του σκελετού του κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο δεν επιτρέπεται.

Δεν φτάνει δηλαδή που με απόφαση του ΥΠΑΑΤ αντί να προστατευθεί η έκταση που είναι ακριβώς δίπλα στην λίμνη, αυτή παραχωρείται για να γίνει πάρκο αγροτικής καινοτομίας, δεν φτάνει που γίνονται εργασίες χωρίς εγκρίσεις όπως ομολογεί μόνη της η Περιφέρεια Ηπείρου, έρχονται να αλλάξουν εκβιαστικά ακόμα περισσότερο τις χρήσεις γης είτε για να αποθηκεύσουν το σκελετό του κλειστού ξιφασκίας, είτε ακόμα χειρότερα για να το εγκαταστήσουν μόνιμα εκεί. 

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε εργασία μεταφοράς του κλειστού στο χώρο. Απαιτούμε την προστασία όλων των εκτάσεων γύρω από τη λίμνη από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Αποδεικνύεται και από την «ανάπλαση» της Γεωργικής Σχολής και από τα Πεντάστερα ξενοδοχεία που χωροθετούνται «πάνω στο κύμα» και από τις υπόλοιπες επενδύσεις γήπεδα γκολφ κλπ πως εξελίσσεται ένα σχέδιο άγριας επιχειρηματικής εκμετάλλευσης στην περιοχή με διπλά αρνητικές συνέπειες για το λαό: αφενός μεν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του υγροβιότοπου με ανεπανόρθωτες συνέπειες και αφετέρου τον αποκλεισμό της λίμνης από την πόλη. Η εικόνα από το μέλλον που σχηματίζεται θα έχει τους τουρίστες να απολαμβάνουν δραστηριότητες πολυτελείας δίπλα από τη λίμνη και τους Γιαννιώτες να πρέπει να ανεβούν στο Μιτσικέλι για να καταφέρουν έστω να δουν πως είναι αυτές οι δραστηριότητες». 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.