Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην πανελλήνια δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) με τίτλο «Δείξε λίγη αγάπη!».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας, την Δευτέρα 14η Φεβρουαρίου 2022, το Δημαρχείο Ιωαννίνων θα φωταγωγηθεί συμβολικά με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία.

Στη δράση θα συμμετέχουν και άλλοι Δήμοι της χώρας, φωταγωγώντας Δημαρχεία και κτίρια ανά την Ελλάδα και στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της συμμετοχής του στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, στέλνει μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ: «Ελπίζουμε, να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας ενάντια στην προκατάληψη και την ελλιπή πληροφόρηση που υπάρχει στην κοινωνία μας για αυτή τη διαταραχή. Η ορθή πληροφόρηση είναι αναγκαία για τη στήριξη των ατόμων που πάσχουν από επιληψία και ιδιαίτερα σήμερα που η επιστήμη διαθέτει αρκετά ‘όπλα’ στη φαρέτρα της για την αντιμετώπιση της.

Η επιληψία είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες. Το είχε πει πριν από χιλιάδες χρόνια ο Ιπποκράτης, αλλά ακόμη και σήμερα οι επιληπτικοί ασθενείς κουβαλούν το κοινωνικό ‘στίγμα’. 

Είναι αναγκαίο να γίνουν σημαντικά βήματα και από τις τοπικές κοινωνίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία, με πρώτιστο την εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας για την ασθένεια αυτή» καταλήγει ο Δήμαρχος.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.