Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε να μεταφερθεί στα Ιωάννινα, το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας 

Χθες το απόγευμα και μετά τη συνεδρίαση των μελών της συγκλήτου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης διεξήχθη ψηφοφορία για το αν το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Πρέβεζα μεταφερθεί στα Ιωάννινα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 22 υπέρ  8 κατά και δύο λευκά ενώ είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο απόφαση της Συνέλευσης Καθηγητών του Τμήματος για μεταφορά της έδρας στα Ιωάννινα.

Στη συνεδρίαση παρενέβησαν και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι οποίοι υποστήριξαν  την παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα χωρίς να καταφέρουν όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος να αλλάξουν κάτι  παρά το οτι και  η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών  εισηγήθηκε την παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα, έως ότου  τουλάχιστον δημιουργηθούν  οι εγκαταστάσεις που θα στεγαστεί.

 Σύμφωνα με την απόφαση  οι φοιτητές που θα εισαχθούν από τον Σεπτέμβριο του 2022 στο συγκεκριμένο τμήμα θα μείνουν και θα σπουδάσουν στα Ιωάννινα, ενώ το Τμήμα της Πρέβεζας θα παραμείνει έως ότου ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι φοιτητές των περασμένων ετών.

Η σημερινή μέρα βρήκε την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας σοκαρισμένη και έτοιμη για νέο κύκλο κινητοποιήσεων  έτσι ώστε να προσπαθήσουν να αλλάξει η απόφαση.

 Από σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων των φορέων οι οποίοι θα προσπαθήσουν να “ανατρέψουν” την αρνητική αυτή εξέλιξη για την Πρέβεζα η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.