Μ. Τζούφη: «Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αποζημιώσει τους αγρότες»


Με γενικολογίες και αοριστολογίες τοποθετείται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απέναντι στο αίτημααποζημίωσης των καλλιεργητών που έχουν υποστεί ζημιές από αγριόχοιρους στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Απαντώντας σε ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή πριν ένα μήνα, ο υφυπουργός και βουλευτής Άρτας της ΝΔ ΓιώργοςΣτύλιος «αναμασά» το ισχύον πλαίσιο, αποφεύγει να εστιάσει στο πρόβλημα των παραγωγών και μας ενημερώνει πως «οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάζονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου». Γενικά και αόριστα!
Κανένα σχέδιο για τα προβλήματα που έθεσε πρώτος ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών». Καμία λέξη για την ανάγκη αποζημίωσης των αγροτών, όπως και καμία παρέμβαση για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων. 
Ωστόσο, τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που χαρακτηρίζει ως «επαγγελματίες διαδηλωτές» τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους; Από μια κυβέρνηση που στέκεται «θεατής» στην ακρίβεια και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής του πρωτογενή τομέα; Από μια κυβέρνηση που απαξίωσε τον ΕΛΓΑ, αδιαφορεί για την καταστροφή των γεωργικών προϊόντων, ενώ ετοιμάζεται να παραδώσει τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια -μαζί με την αγροτική οικονομία της χώρας- στο έλεος των επενδυτικών funds;
Είναι σαφές πως ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν.

_

Η ερώτηση με τίτλο: «Περιορισμός αγριόχοιρων & αποζημίωση των παραγωγών για τις καταστροφές στις καλλιέργειες» κατατέθηκε στη Βουλή στις 18 Ιανουαρίου από τη ΜερόπηΤζούφη και τους τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣταύροΑραχωβίτη και Ολυμπία Τελιογιορίδου.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.