Ημερίδα παρουσίασης της προόδου του έργου με τίτλο: Κέντρο Έρευνας, Ποιοτικής Ανάλυσης Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Επικοινωνίας της Επιστήμης

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτριος Χατζής» στα Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσίασης της προόδου του έργου με τίτλο:

«Κέντρο Έρευνας, Ποιοτικής Ανάλυσης Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΥΠΚ) και Επικοινωνίας της Επιστήμης».

Η διοργάνωση της ημερίδας γίνεται από την ερευνητική ομάδα του έργου που αποτελείται από καθηγητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες των τμημάτων Φυσικής, Χημείας, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών και του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης 111: Υποστήριξη της Περιφερειακής Αριστείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Στον ερευνητικό τομέα, η διεπιστημονική συνέργεια φιλοδοξεί, με καινοτόμες τεχνολογίες που παρέχουν την αποτύπωση του υλικού στο χώρο και το χρόνο, να κατανοήσει τη δομή και τις ιδιότητες των ΥΠΚ και τους μετασχηματισμούς τους με την πάροδο του χρόνου. Στον τεχνολογικό τομέα, η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της μελέτης αξιοποιούνται για το χαρακτηρισμό και την ταυτοποίηση ΥΠΚ με στόχο τη συντήρηση και την προστασία τους, καθώς επίσης και τη σχεδίαση νέων προηγμένων υλικών. 

Η επιστημονική έρευνα στα υλικά ενδυναμώνεται με μια σειρά δράσεων για το μετασχηματισμό των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν.  Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν επιστήμη-περιβάλλον-πολιτισμό-τουρισμό σχεδιάζονται ώστε τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ηπείρου να λειτουργούν ως ισχυροί πόλοι έλξης για το ευρύ κοινό.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή στο κοινό και σε ερευνητές, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων. 

Η επιστημονική ομάδα έργου

«

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.