Συνάντηση Τζούφη με τον διοικητή του ΠΓΝΙ για το μέλλον των 220 συμβασιούχων

Συνάντηση με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νικόλαο Κατσακιώρη πραγματοποίησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΜερόπηΤζούφη και ο υπεύθυνος Υγείας της ΝΕ ΔημήτρηςΤζιάλλας για το μέλλον των 217 συμβασιούχων εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση).
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας πρόσφατα σε κοινοβουλευτική ερώτηση της Μερόπης Τζούφη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν στις 31 Μαρτίου. Επιπλέον ο υπουργός ανέφερε πως ζητήθηκαν οικονομοτεχνικές μελέτες από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, με βάση τις οποίες θα αποφασιστεί η παράταση των ΣΟΧ ή η ανάθεση σε ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες.
– Εδώ η συζήτηση στη Βουλή: https://youtu.be/JE3B6EMcCpwΣτη συζήτηση με τον διοικητή του ΠΓΝΙ, η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως η παράδοση των υπηρεσιών σε εργολαβικά συμφέροντα αυξάνει το κόστος σε βάρος του Δημοσίου και οδηγεί στην ανεργία εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία και προσφορά, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.
Υπογράμμισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων, ζητά την παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022 και προτείνει τη δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων με τριπλή μοριοδότηση ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (8.000 πανελλαδικά) να παραμένουν στο σύστημα υγείας. Τέλος, μίλησε για την ανάγκη νέων οργανογραμμάτων, τα οποία θα προβλέπουν μόνιμες θέσεις εργασίας για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.