Ιωάννινα: Αποχή της “Λαϊκής Συσπείρωσης” απο την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Λαϊκή Συσπείρωση:Τα τριαντάφυλλα σας μάραναν….

Η δημοτική αρχή για ακόμα μια φορά απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζοντας την διεξαγωγή της συνεδρίασης σε εργάσιμη μέρα και ώρα. Πρακτικά αποκλείει κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο δημοτικό σύμβουλο από την συμμετοχή αλλά και κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο της πόλης από την παρακολούθηση της συνεδρίασης. 

Καλούμε πρώτα και κύρια όλες τις γυναίκες της πόλης -ανεξάρτητα από το αν κατέχουν αιρετές θέσεις ή όχι- που μαζί με την εργασία είτε ως μισθωτές είτε ως αυτοαπασχολούμενες, έχουν και την ευθύνη των παιδιών τους να καταλάβουν ότι αυτοί που «αγωνιούν» για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά είναι οι πρώτοι που βάζουν εμπόδια για τη συμμετοχή τους. 

Η δημοτική αρχή που μοίραζε τριαντάφυλλα στις 8 Μάρτη για τη μέρα της γυναίκας, «ξέχασε» τα γυναικεία δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και όρισε συνεδρίαση σε μέρα που μπορούσε να διασφαλίσει ότι δεν θα δεχτεί κριτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων από την κομμουνίστρια δημοτική σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών. 

Όσα τεχνάσματα και αν αξιοποιήσει όμως, δεν μπορεί να κρύψει ότι στις 182 σελίδες του προαποφασισμένου ούτως ή άλλως Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που  συζητιέται την Πέμπτη 24-3-2022, δεν προβλέπεται καμία νέα θέση εργασίας, άρα κάθε στάδιο διαχείρισης απορριμμάτων κρύβει μια νέα ιδιωτικοποίηση και ένα νέο λογαριασμό για το λαό. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό όχι μόνο της επικεφαλής της αλλά και όλων των εργαζόμενων γυναικών δημοτικών συμβούλων, θα απέχει από τη συνεδρίαση. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.