Πέθανε ο Γιάννης Εμμανουηλίδης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί μετά από επιπλοκές του κορωνοϊου,σε ηλικία 72 ετών ο πρώην δήμαρχος Ανατολής, Γιάννης Εμμανουηλίδης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” όπου νοσηλευόταν.Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης είχε υπηρετήσει τον συνδικαλισμό από τη θέση του προέδρου του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων, είχε διοριστεί το 1989 νομάρχης Κιλκίς,το 1993 πρόεδρος του οργανισμού σχολικών κτιρίων κυρία και έχει θητεύσει πρόεδρος της αδελφότητας Μικρασιατών Ποντίων Ηπείρου. Εξελέγη δήμαρχος και τις τρεις τετραετίες στον καποδιστριακό δήμο Ανατολής και στη συνέχεια δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Γκόντα στον καλλικρατικό Δήμο ιωαννιτών έως το Μάιο του 2019.

Δημοτική αρχή Ιωαννίνων: Συλλυπητήρια για το θάνατο του Γιάννη Εμμανουηλίδη

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Γιάννη Εμμανουηλίδη.Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημάρχου Ανατολής και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ιωαννίνων.Διήνυσε μία μακρά διαδρομή στα κοινά και άφησε το δικό του αποτύπωμα.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:

Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης έφυγε σήμερα από την ζωή, σκορπίζοντας θλίψη πρώτα στην οικογένεια του και ύστερα στην υπόλοιπη κοινωνία, την οποία με πίστη και πάθος επί πολλές δεκαετίες υπηρέτησε, από οποιαδήποτε μετερίζι κι αν βρέθηκε. Ήταν ένα εξαίρετο τέκνο του Ελληνικού Ποντιακού Ελληνισμού δεύτερης γενιάς, αφού οι γονείς του ήλθαν πρόσφυγες και τίμησαν με το παραπάνω την γη που τους φιλοξένησε, αναδεικνύοντας τον Μικρασιατικό και Ποντιακό πολιτισμό, τον οποίο μετέφεραν μετά τους άγριους διωγμούς από το Κεμαλικό κράτος της Τουρκίας.

Υπηρέτησε με πάθος αφοσίωση και υπευθυνότητα το γενικό καλό και ιδιαίτερα τον χώρο της αυτοδιοίκησης, είτε ως νομάρχης Κιλκίς, είτε ως Δήμαρχος Ανατολής Ιωαννίνων, επί τρείς θητείες, στον οποίο δήμο άφησε την δική του δημιουργική σφραγίδα, είτε ως δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών με την ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΠΟΡΊΑ. Είχε όραμα για τον τόπο και δεν άφησε ευκαιρία να πάει χαμένη με τις διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία. Ήταν εκεί παντού και πάντοτε και δεν έλειψε από κανένα συνδικαλιστικό πολιτικό προσκλητήριο, αυτοδιοικητικό και εθνικό. Κουβαλούσε στην ψυχή, στον νου και την καρδιά τις χαμένες πατρίδες έτσι όπως τις έζησε μέσα από τούς γονείς και μεταλαμπάδευσε τις ιδέες των προγόνων, όπως εκείνοι βίωσαν στους γενέθλιους τόπους τους. 

Σήμερα ο Γιάννης, ο δικός μας Γιάννης, πήρε τον δρόμο για το μακρύ ατέλειωτο ταξίδι και θα συναντήσει αγαπημένα τού πρόσωπα, κάποια από τα οποία πρόσφατα έφυγαν από την ζωή, σκορπώντας θλίψη. Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας και επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, την οποία με πάθος και συνέπεια υπηρέτησε ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, συλλυπούνται την σύζυγο Χρυσούλα και τον γιό Σταύρο που θα τους λείψει ο Γιάννης τους. 

Θερμά Συλλυπητήρια!!

Ενότητα πολιτών: Συλλυπητήρια για την απώλεια του Γ. Εμμανουηλίδη

Η παράταξη Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του Γιάννη Εμμανουηλίδη για την πρόωρη απώλειά του.Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης υπηρέτησε για πολλά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης και ήταν πάντα ενεργό μέλος της κοινωνίας μας.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου, για τον θάνατο του Γιάννη ΕμμανουηλίδηΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου μόλις πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του Γιάννη Εμμανουηλίδη, συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε το παρόν ψήφισμα. Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης είχε διατελέσει Δήμαρχος Ανατολής, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Νομού Ιωαννίνων.Σε όλη την θητεία του ο εκλιπών είχε υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στην περιοχή, προωθώντας με συνέπεια τα συμφέροντα των Δημοτών.Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα παρευρεθούν και θα καταθέσουν στεφάνι στην κηδεία του.Με βαθειά θλίψη για αυτήν την απώλεια η Διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Για την Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Ντακαλέτσης

Δήμαρχος Δωδώνης

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.