Τα ξεχασμένα Μάρμαρα – στα κάγκελα οι κάτοικοι

Τα Μάρμαρα μια από τις ομορφότερες δημοτικές ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών εδώ και μήνες όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Η αλήθεια είναι πως με μία ματιά είναι εμφανής οι εικόνες πλήρους απαξίωσης και εγκατάλειψης. Ένας πολίτης ο οποίος κινείται καθημερινά προς την πόλη για να πάει στην εργασία του μας λέει εμφανώς εκνευρισμένος οτι «κάθε μέρα κάνω το σταυρό μου μη και προκαλέσω κάποια ζημιά στο αυτοκίνητό μου πέφτοντας στους ηφαιστειακούς κρατήρες που έχουν δημιουργηθεί. Δυστυχώς το χωριό μας έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου, εδώ και μήνες»και συνεχίζει «φωνάζουμε για τα καθημερινά, την καθαριότητα, τις λακκούβες του δρόμου, τα φωτιστικά τα χαλασμένα που δεν δουλεύουν αλλά και την ασφάλεια των παιδιών μας και των ανθρώπων αυτών που έρχονται να δουν το όμορφο χωριό μας,

καλή η ανακατασκευή της πλατείας που ξεκίνησε η δημοτική αρχή του Μπέγκα , τρία χρόνια ομως κι ακόμη να τελειώσει.

Τι περιμένει ο δήμαρχος;Να κόψει προεκλογικά κορδέλα και να το παρουσιάσει δικό του;Τέσσερις μήνες με σκουπίδια ήταν ».

Το λόγο παίρνει η κυρία που είναι μαζί του και μέχρι εκείνη τη στιγμή απλά κουνούσε το κεφάλι της συμφωνώντας με ότι έλεγε.«Λακκούβες παντού, άσχημο οδόστρωμα, σαμαράκια, χωματόδρομοι ακόμη και μέσα στο χωριό, αγροτικοί δρόμοι με κοτρόνες που διαλύουν τα αυτοκίνητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων που θέλουν να πάνε στα κτήματα τους.


Πηγαίνοντας στην πλατεία του χωριού συναντήσαμε μία κύρια η οποία όπως μας λέει ξέρει τα πράγματα πως έχουν και φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.
« Προεκλογικά η παρούσα δημοτική αρχή έκανε σημαία της τις λακκούβες, απ’όταν όμως ανέλαβε ξέχασε εντελώς αυτά που ευαγγελιζόταν! Στο απόλυτο μηδέν στη διαχείριση της καθημερινότητας (σκουπίδια παντού, λακκούβες ,λάμπες κάθε εξι μήνες)


Στα Μάρμαρα οι λακκούβες θα περινένουν μάλλον τις επερχόμενες εκλογές για να κλείσουν!
Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τους κατοίκους των Μαρμάρων ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.
“Έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας, κάθε μισό μέτρο και λακούβα”
“Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πεσει τα παιδια ειτε με τα ποδηλατα ή καθώς τρεχουν. Είναι απαράδεκτοι”


Οι λακκούβες στην είσοδο του χωριού όπως λέει δημιουργήθηκαν από βλάβη της ΔΕΥΑΙ δηλαδή από τις 18 Μαΐου του 2020 δίνοντας μας και μία φωτογραφία από εκείνη την περίοδο…


Οι εικόνες πάντως μιλούν από μόνες τους……….

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.