Πρέβεζα: Η πρώτη Ανάσταση και το έθιμο των μπότιδων!

Το χαρμόσυνο μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί στις γειτονιές της Πρέβεζας. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση οι καμπάνες που ηχούν γιορτινά “σπάνε” τα δεσμά της θλίψης και δίνουν τη θέση τους στην ελπίδα , τη χαρά και την αισιοδοξία.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και φέτος στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας δίπλα στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου δεκάδες μπότια έσπασαν στο πλακόστρωτο συμβολίζοντας τη νίκη της ζωής ενάντια στο θάνατο. Στο όμορφο αυτό και με ισχυρό συμβολισμό έθιμο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σαριάνογλου, Νίκος Παγγές και Γρηγόρης Κουμπής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης και πλήθος κόσμου που “κατέγραψε” τις χαρούμενες αυτές στιγμές.
Το δικό του εντυπωσιακό μπότι (φιλοτεχνημένο από τον ζωγράφο Παναγιώτη Γαλάνη) έριξε από το μπαλκόνι του κτιρίου που στεγάζει την χορωδία “Αρμονία” ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος Εμποροεπαγγελματιών με τη συνδρομή του Δήμου συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών ετών η οποία ξεκίνησε από το Σαϊτάν Παζάρι, ένα γραφικό στενό που όμως φέτος έμεινε “βουβό” ως ένδειξη πένθους για τον πρόσφατο θάνατο του Γιώργου Φραγκούλη ενός ανθρώπου που κάθε τέτοια μέρα ήταν εκεί και πρωτοστατούσε στην γιορτή.

Πηγή: Δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.