Ο  Δήμος Πρέβεζας τιμά  την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας 

“Η Φλόγα της Μνήμης” μας  αφυπνίζει και μας ενώνει.

Την Τετάρτη  18 Μαϊου  και ώρα 20.30  ο Δήμος  Πρέβεζας τιμά την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας  διοργανώνει λαμπαδηφορία  και    φωταγωγεί   το Δημαρχείο  και το ρολόι του Αγίου  Χαραλάμπους με τον αετό της Τραπεζούντας .

Σημείο συνάντησης θα είναι το Δημαρχείο   όπου θα ανάψει η  Φλόγα και θα μοιραστεί σε φαναράκια και κεριά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία μέσα από την κεντρική αγορά η οποία θα καταλήξει στο Ηρώο της πόλης όπου και θα γίνει απόδοση τιμής.

Θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία του Δημάρχου Πρέβεζας  κ .Νίκου Γεωργάκου και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της  Γενοκτονίας με υπόκρουση ποντιακής λύρας κι ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό  μοιρολόϊ.

Η εκδήλωση θα  ολοκληρωθεί με την εναπόθεση της Φλόγας και την αναγγελία των  επόμενων δράσεων των σωματείων.

Καλούνται ποντιακά σωματεία, σύλλογοι, φορείς, σχολεία  κλπ και όσοι πολίτες επιθυμούν να  συμμετέχουν  σ’αυτή την ξεχωριστή διαδρομή, μνήμης, απόδοσης τιμής και καταδίκης κάθε Γενοκτονίας των λαών της  γης. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.