Ο Γιώργος Ζάψας κατέθεσε ένσταση και ζητά αποκατάσταση

Ένσταση κατέθεσε ο Γιώργος Ζάψας αμφισβητώντας τα επίσημα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Γιώργος Ζάψας βρέθηκε έξω από το κορυφαίο κομματικό όργανο πάρα τις 226 ψήφους που συγκεντρώνει και οι οποίες τον κατέταξαν εντός πεντάδας. Με σημερινή δήλωσή του στα ΜΜΕ της Ηπείρου ο Γιώργος Ζάψας ανέφερε, ότι  κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ  για τους εκλεγέντες στην Κ.Ε από την Ήπειρο.

“Η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, την Κυριακή 15 Μαΐου, απέδειξε πως ο ελληνικός λαός στηρίζει την προσπάθεια του προέδρου του κόμματος σ. Αλέξη Τσίπρα για απαλλαγή από τις “Μητσοτακικές”  καταστροφές πολιτικές.

Αυτή την προσπάθεια στήριξα κι εγώ με την υποψηφιότητά μου στην Κεντρική Επιτροπή και σήμερα κατέθεσα ένσταση καθώς παρότι έχω εκλεγεί με 226 ψήφους και μόνο με την στήριξη των συντρόφων μου – εκτός ποσοστώσεων – δεν ανακηρύχτηκα μέλος της ΚΕ.

Αναμένω όπως καταλαβαίνετε την αποκατάσταση του λάθους και τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε στα όργανα του κόμματος και αφού λυθεί η αδικία.

Η διαδρομή μου είναι γνωστή, αναγνωρίζω τις συλλογικότητες που λειτουργούν ως δεξαμενές σκέψεις και ρεύματα ιδεών στο κόμμα, υπηρετώ την συλλογικότητα της αυτοδιοίκησης και δεν συμμετέχω σε διαλόγους για κομματικούς στρατούς, αλλά θα υποστηρίξω ένα αριστερό, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, δίπλα στα προβλήματα των πολιτών, απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές όπως έκανα μέχρι σήμερα και στην αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετώ από 25ετίας”.

Η ΕΝΣΤΑΣΗ

ΕΝΣΤΑΣΗ

«Επί του εκλογικού αποτελέσματος ανάδειξης της νέας Κεντρικής Επιτροπής»

Του Γεωργίου Ζάψα του Ευαγγέλου, κατοίκου Ιωαννίνων, μέλος της ΟΜ Κέντρου ΝΕ Ιωαννίνων και υποψηφίου στις εκλογές της 15ης Μαΐου 2022 για την ανάδειξη Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του πολιτικού οργανισμού (κόμματος) ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ).

ΚΑΤΑ

Των αποτελεσμάτων ανακήρυξης των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 18/5/2022 και αφορούν την περιφέρεια της Ηπείρου.

Εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, τιμώντας την στήριξη του κόμματος στο ψηφοδέλτιο της περιφερειακής μας παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» και στο πρόσωπο μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Συμμετέχων ως υποψήφιος στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τιμήθηκα με 226 ψήφους Ηπειρωτών, οι οποίες και με κατέταξαν ΤΕΤΑΡΤΟ (4ο) στη σειρά των ανδρών.

Παραδόξως η Επιτροπή δεν με συμπεριέλαβε στους εκλεχθέντες πέντε άνδρες για άγνωστο λόγο, παρά το γεγονός ότι προηγούμαι κατά 11 ψήφους του σ. Μαντά και κατά 150 ψήφους του σ. Οικονόμου.

Επειδή με όλες τις ερμηνευτικές εκδοχές των ποσοστώσεων εκλέγομαι (ποσοστώσεις νέων μελών και συλλογικοτήτων που ρύθμισε η απόφαση του πολιτικού Συμβουλίου και το 3ο συνέδριο), καλώ την Επιτροπή, υπακούοντας στο καταστατικό του κόμματος, σεβόμενη την ψήφο αυτών που με στήριξαν και εκτιμώντας την προσωπική μου πολιτική διαδρομή, στην Αριστερά και στην Αυτοδιοίκηση, να αποκαταστήσει ΑΜΕΣΑ το λάθος της και να με ανακηρύξει άμεσα ως εκλεχθέν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ενιστάμενος

Γιώργος Ζάψας, μέλος της Ο.Μ. Κέντρου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων – Επικεφαλής Περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.