Περιβαλλοντική αδειοδότηση αποκτά η λειτουργία του δικτύου υδροδότησης του Δήμου Ιωαννιτών

Υπεγράφη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη λειτουργία των υφιστάμενων υδρογεωτρήσεων της Κρύας και της Αγίας Μαρίνας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Ιωαννίνων.

Μετά από χρόνια λειτουργίας, το νευραλγικό για τη διασφάλιση της  υδροδότησης της πόλης των Ιωαννίνων έργο αποκτά περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Πρόκειται για το κεντρικό αντλιοστάσιο υδροδότησης και 8 υδρογεωτρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένα στην Κρύα καθώς και 4 υδρογεωτρήσεις στην Αγία Μαρίνα.

Η αδειοδότηση του έργου υδροδότησης ισχύει για 15 χρόνια και καθορίζει  98 όρους, μέτρα και περιορισμούς για την ελαχιστοποίηση και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.  

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες  του Υπουργείου, κατορθώσαμε και ξεμπλοκάραμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου υδροδότησης Κρύας – Αγίας Μαρίνας, που εξυπηρετεί 87.000 συντοπίτες μας  και διασφαλίσαμε την ορθή λειτουργία του, σύμφωνα με όσα προβλέπει η περιβαλλοντική νομοθεσία».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.