Έξω η αστυνομία από τις σχολές» – Πορεία φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο κέντρο των Ιωαννίνων

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ΑΠΘ, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαδήλωσαν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στο  νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση πραγματοποιώντας μία μαχητική πορεία το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Ιουνίου, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

 «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπει Αστυνομία, δώστε λεφτά – καθηγητές – βιβλία», «Οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν, στην καταστολή δεν θα υποχωρήσουν»,

«Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, έξω απ’ τις σχολές μας η Αστυνομία»,«Έξω η αστυνομία από τις σχολές» και «Όχι στην αστυνομική βία » είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των φοιτητών που συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία διεκδικώντας να μην κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο και δηλώνοντας ότι η Αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές.

 Οι φοιτητές κάνουν λόγο επίσης για ένα νόμο που, μεταξύ άλλων, «απαξιώνει τα πτυχία, υπονομεύει τους Φοιτητικούς Συλλόγους, ενώ διαμορφώνει για τα Ιδρύματα ένα μοντέλο διοίκησης με manager-επιτηρητές της επιχειρηματικής λειτουργίας που σημαίνει περαιτέρω εμπορευματοποίηση της έρευνας, άνοδο του κόστους σπουδών, υποβάθμιση της δωρεάν φοιτητικής μέριμνας».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.