Συμμαχία γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών – Δράση καθαρισμού στον Δήμο Ν. Σκουφά.

Με την συμβολική συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στη δράση καθαρισμού προεπιλεγμένων σημείων της περιοχής , ολοκληρώθηκε η 2η φάση του προγράμματος με τίτλο «Συμμαχία γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών».

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους και με τη συμβολή υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας δήμου μας, επισκέφτηκαν τις παραλίες Ράμμα Κομποτίου και Πλατανάκι Νεοχωρίου, την περιοχή Μαη Θανάση του Πέτα και την κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου, όπου διασκέδασαν συγκεντρώνοντας τα πλαστικά σκουπίδια που βρήκαν.

Επρόκειτο άλλωστε για μια συμβολικού χαρακτήρα επιχείρηση ώστε να βιώσουν μια δράση εθελοντισμού και να νιώσουν την ικανοποίηση για την συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Να θυμίσουμε πως είχε προηγηθεί επίσκεψη στα δημοτικάμας σχολεία και παρουσίαση δράσεων από ειδικούς, για το πώς μπορούν οι μαθητές να βοηθήσουν το περιβάλλον μέσω της ανακύκλωσης, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους για την οικολογία και τη φύση.

Σε δήλωσή της, η Δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση αναφέρει:

Το περιβάλλον και η προστασία του θα πρέπει να μας αφορά όλους. Το μέλλον όμως ανήκει στα παιδιά και αυτά είναι οι πρωταγωνιστές. Ευχαριστώ λοιπόν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του δήμου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Συμμαχία γενεών» για τη μείωση των πλαστικών.

Ευχαριστώ επίσης τους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειές τους αλλά και τους γονείς για τη διάθεση και την συμμετοχή τους“.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.