ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Αθέμιτος ανταγωνισμός η ένταξη καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο Πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους 2022”

                                           

Δυστυχώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Πολιτεία και το Υπουργείο Τουρισμού επιτρέπουν την ένταξη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, για τα οποία δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο αναφορικά τόσο με την λειτουργία τους, όσο και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, καθώς και με άλλα σοβαρότατα θέματα όπως τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η πυρασφάλεια, οι φορολογικές υποχρεώσεις απέναντι στο Κράτος, το τέλος Διανυκτέρευσης, τα Δημοτικά τέλη, τα τέλη Παρεπιδημούντων και οι λοιπές Φορολογικές Υποχρεώσεις.

Δυστυχώς πλέον η κατάσταση με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι ανεξέλεγκτη, παρατηρούμε συνεχώς ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και πολυκατοικίες να λειτουργούν υπό αυτό το προνομιακό καθεστώς σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και η Πολιτεία μέσω του αρμόδιου Υπουργείου κωφεύει, μεταφέροντας τις ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσβλέποντας σε μία συνολική λύση του προβλήματος, για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και όταν αυτή πραγματοποιηθεί και αν μέχρι τότε έχουμε καταφέρει τα νόμιμα καταλύματα να επιβιώσουμε…

Από την άλλη μεγάλες ευθύνες έχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που δεν παίρνει τα ανάλογα μέτρα που πάρθηκαν σε ανταγωνίστριες χώρες του Νότου, με το να θεωρηθούν τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης επαγγελματικές στέγες, με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς όλες οι Δημοτικές Αρχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, ενώ επίσημα ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων τους θέσαμε με επίσημη επιστολή το θέμα, κανένας δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει…

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.